OM OSS

Smarta Samtal - Vi gör vad vi heter.

Det är alltför många osmarta samtal i det offentliga rummet. När vi tvärtom behöver samtal med fler nyanser och högre kvalitet för att lösa våra stora samhällsutmaningar.

Smarta samtal har på två år blivit en uppskattad och välkänd arena för samtal som berör på riktigt. Hos oss samtalar makthavare från politik, näringsliv, akademi och civilsamhälle om aktuella samhällsutmaningar. Vi utmanar varandra och oss själva, bjuder på fler nyanser, mer dynamik och når ett steg längre. Våra oväntade gästkombinationer skapar ofta överraskande samtal och leder till smartare lösningar. Våra samtal är politiskt och kommersiellt oberoende.

Vi gör frukostsamtal på Playhouse Teater och podcasts. Dessutom erbjuder vi skräddarsydda Smarta Samtal på konferenser och bolagsstämmor. 

Om du blir nyfiken - kontakta Mia Odabas mia.odabas@smartasamtal.se 0731-53 46 90.

Mia odabas
- grundare & VD

Mia Odabas är ekonomijournalist och moderator. Efter 20 år i branschen tröttnade hon på alla osmarta samtal och startade därför Smarta samtal hösten 2014. 

Mia har en examen från Handelshögskolan i Stockholm, där hon började sin skrivarkarriär i kårtidningen. Hon har många år som reporter på Svenska Dagbladet, Dagens Industri och andra affärstidningar i bagaget. Mia har också jobbat fem år som reporter och redaktör på Aktuellt på Sveriges Television.

Modererat har hon gjort i femton år, och hon möter varje vecka högt uppsatta personer från politik och näringsliv på scenen.

Läs mer om Mia:
www.miaodabas.com

helena blomquist
- REDAKTÖR

Helena Blomquist är journalist och moderator med lång erfarenhet från radio och TV, inte minst 20 år från SVT där hon arbetat med en rad samhällsprogram men framförallt som programledare och reporter på SVTNyheter (Rapport och Aktuellt). Dessutom har hon under flera år varit programledare för Gomorron Sverige.

Helena modererar de flesta ämnen och har flera specialkompetenser, däribland naturvetenskapliga ämnen. Hon har också arbetat som gruppchef på SVT:s Kommunikationsavdelning med ansvar för extern kommunikation av större delen av SVT:s program. Helena är flitigt anlitad som coach för personer som ska framträda i media eller andra officiella sammanhang.

ULRIKA Fjällborg
- redaktör

Ulrika Fjällborg är journalist och moderator med lång erfarenhet från fackpress, till exempel Veckans Affärer där hon ansvarat för tidningens seminarieproduktion och ledarskapsbevakning.

Hennes specialistområde är ”humankapitalet” – hur vi får ut mesta möjliga av människan genom ledarskap, mångfald, talangutveckling och samarbete – samt innovation, samspelet mellan människan och teknologi.

Louise Palmstierna
- producent

Louise Palmstierna är en vass kommunikatör som i rollerna mötesarkitekt, talartränare och facilitator utformar och innehållsproducerar effektiva möten och presentationer för kunder inom
bland annat IT, revision, detaljhandel, skog, bank och finans.

Allt i det egna bolaget Palmstierna & Co AB www.palmstiernaco.se

Gun Molin Jansson
- producent

Gun Molin Jansson är mötesproducent som sett och gjort det mesta. Med stort kunnande om den möjlighet som teknik, bild, film och nya kommunikationsmedel ger oss leder hon direktsändningar med en varm och fast hand.

Allt med gästernas bästa för ögonen.

Advisory board

Lisa Lindström

Lisa Lindström är vd och grundare av den digitala designbyrån Doberman, som bland annat står bakom SVT Play.

Lisa är ledamot i flertalet styrelser, bland annat som ordförande i UR och Svid.
Lisa har det senaste året coachat näringsminister Mikael Damberg i nyindustrialiseringsfrågor. 

Jan Larsson

Jan Larsson är från årskiftet vd för YrkesAkademin. Dessförinnan var han partner på kommunikationsbyrån Brunswick Group.

Jan ledde Socialdemokraternas senaste valkampanj, och har tidigare arbetat många år i regeringskansliet, som talskrivare, presschef och statssekreterare under Göran Persson.

Jan har tidigare arbetat på McKinsey och Nordea.

Christoffer Järkeborn

Christoffer Järkeborn är chef Public Affairs på Skanska AB. Tidigare var han stabschef hos justitieminister Beatrice Ask i alliansregeringen.

Christoffer är också aktiv kommunpolitiker (M) i Stockholms stad och var ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd 2010-2014.

Christoffer är utbildad jurist från Stockholms universitet.