Skärmklipp 2017-12-11 17.34.48

SMARTA SAMTAL #12

8 april, 2016

loading...

GÄSTER

Ibrahim Baylan
Energiminister

Maria Strömme
Nanoteknologiprofessor

Leif Johansson
Storföretagsnestor

Anna Borgeryd
Ordförande Polarbröd
 

SAMmANFATTNING

"En magisk morgon på Smarta samtal, där man kände hopp för framtiden i en timme" sa en av deltagarna när hen droppade av efter ett rejält eftermingel.

Kvartetten på scenen var överens om att 100% förnybart är enda vägen framåt. Energiminister Ibrahim Baylan vill visa en politisk riktning i frågan under våren, helst blocköverskridande, eftersom det brådskar. Polarbröds Anna Borgeryd berättade om hur hon ställer om hela sitt bolag till hållbart, via egna vindkraftverk och fossilfria transporter, till den tuffaste utmaningen nämligen ett hållbart jordbruk. Nanoteknologiprofessor Maria Strömme visade oss hur nanoteknologin gör revolution i hållbarhetstecken, t ex med sensorer i mjölkförpackningar som talar om när mjölken är sur. Och storföretagsnestorn Leif Johansson är en obotlig teknikoptimist och kunde konstatera att hans tio år gamla bok i ämnet är helt obsolet.

Minglet fortsatte till långt in på förmiddagen och twitter brakade i taket från start.

Stort tack till alla medverkande och vår smarta publik! Tack till Norrgavel för fin scensetting

Bilder

Klicka på någon av bilderna för att starta bildspelet.

Foto: Peter Brinch


"Ni är verkligen något riktigt bra på spåret när det gäller formatet och tonen i samtalet. Att ni lyckas åstadkomma en avväpnad ton och stämning är en styrka."

Caroline Berg, ordförande Axel Johnson och deltagare i Smarta samtal 12 maj 2015.