Skärmklipp 2017-12-11 17.34.48

SMARTA SAMTAL #19

30 november, 2018

SAMmANFATTNING

"Den bästa eftervalsanalysen på hela hösten" var ett av betygen för denna morgons samtal.

Morgonens samtal kretsade kring ledarskap, värderingar och visioner. Vi pratade om varför det tar så lång tid att få en regering på plats och vilka konsekvenser det får. Om hur delar av näringslivet tycker att det är viktigare med stabila och långsiktiga spelregler än exakt vilka spelregler det är.

Om hur politiker antingen speglar eller skapar opinion. Om hur Stefan Löfvén kanske är en bättre version av Macron än Macron själv. Och om hur det eviga nej-sägandet beror på att politiker och partier inte riktigt har klart för sig vad och vart de vill, och då är det lättare att säga nej än att säga ja.

Panelens regeringsspaning resulterade i en röst för en Kristerssonledd regering och tre trodde på Löfven. Ingalill Holmberg avstod politisk spaning men önskade sig mer ledarskap i praktiken än på twitter.

Anna Kinberg Batra, tidigare M-ledare, samtalade med Anna-Greta Leijon, tidigare S-minister, Bert Nordberg, ordförande i danska Vestas, TDC och ledamot i Electrolux och Saab samt Ingalill Holmberg, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Dagens Nyheters krönikör Viktor Barth-Kron kommenterade samtalet.

GÄSTER

Smarta samtal # 15

Bilder

Klicka på någon av bilderna för att starta bildspelet.

Foto: Jonas André