Skärmklipp 2017-12-11 17.34.48

SMARTA SAMTAL
[email protected]

22 november, 2019

En temadag för att inspirera fler människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen.

Livesamtalet den 22 november och poddarna ingår i den årliga temadagen [email protected], där Smarta samtal är partner.
[email protected] anordnar, tillsammans med sina samarbetspartners, den 22 november 2019 aktiviteter runt om i Sverige om digitaliseringens möjligheter, utmaningar och konsekvenser. Detta för att brett och gemensamt öka förståelsen för den strukturomvandling som nu formar framtidens samhälle.

Samtliga aktiviteter är öppna för allmänheten i mån av plats.

SAMmANFATTNING

Fredagens premiär av [email protected] kickades igång av Smarta samtal på morgonen. Vi pratade om hur vi ska ta oss an den digitala omställningen så att alla hänger med och om vem som tar ansvar och betalar för det livslånga lärandet. 

Peter "Poker" Wallenberg menade att arbetsgivarna absolut bör utbilda sina medarbetare, även om de tar med sig utbildningen och går till ett annat jobb.

Utbildningsminister Anna Ekström ville se vår utbildning som trappsteg, en trappa som vi går i hela livet - precis som Anna intygar att de gör på departementet :-) 

Tidigare dansbandsmusikern Nils Andersson, nu programmerare, tycker att hans nuvarande yrke handlar mycket om teamarbete och social kompetens. 

Anna Eriksson, gd DIGG, var den enda som hade startat det som var presenten till deltagarna: Onlinekursen www.elementsofai.se - som vi alla behöver gå om vi ska slå finnarna!
Vid detta Smarta samtal vaskades det fram fem nycklar till framtidens digitala samhälle. Fem förmågor vi människor måste erövra för att ta hela svenska folket in i en digitaliserad demokrati.

Det handlar om att vänja sig vid att inte kunna, att gå upp och ner i utbildningstrappan, att ge åt andra för att det lönar sig i längden, att se genom internets olika lager samt att tillåta och förlåta misstag.

i samarbete med

Hälsning från deltagare

Bilder

Klicka på någon av bilderna för att starta bildspelet.

Foto: Jonas André