Skärmklipp 2017-12-11 17.34.48

ALMEDALEN 2016

loading...
Foto: Peter Rutherhagen

Ägarna, makten och hållbarheten

Smarta samtal har begått Almedalenpremiär! I strålande solsken, knökfylld charmig trädgård och med riktigt smarta scengäster och en otroligt engagerad publik.

Om ägares ansvar för hållbarhetsfrågor. Vi fick höra Caroline Berg berätta om Axel Johnsons hållbarhetsarbete i framkant. Caroline tycker att det är viktigt att göra skillnad just nu - det behövs handlingskraft i världen och företagen är ”doers”.

Staffan Hansén, vd SPP, berättade om hur de gått från att sortera ut de fula fiskarna till att nu också leta reda på de goda fiskarna. Karin Svensson på SIDA ser att allt fler företag på allvar intresserar sig för hållbarhet. Oscar Stenström, statssekreterare, fick förstås svara på varför de sätter affärsmässigheten framför hållbarheten när de nu godkänner Vattenfalls försäljning av sitt tyska brunkol.

Lin Lerpold från HHS citerade Bob Eccels forskning, där han menar att det är ägaren som prioriterar vilka grupper som är viktigast, och aktieägare behöver inte alltid sättas främst. Caroline af Ugglas, nu vice vd Svenskt Näringsliv och tidigare ägaransvarig på Skandia, önskade sig mindre pisk på de dåliga och mer ljus på de företag som jobbar konstruktivt.

Stort tack till våra smarta scengäster och till vår ohyggligt engagerade publik! Minglet ville som vanligt inte ta slut, vilket får anses som mycket gott betyg i det mingeltäta Almedalen.

Trevlig sommar och på återseende i höst!

deltagare

  • Caroline Berg, ordförande Axel Johnson
  • Oscar Stenström, statssekreterare hos EU-ministern
  • Charlotte Petri Gornitzka, gd SIDA
  • Staffan Hansén, vd SPP
  • Lin Lerpold, forskare Handelshögskolan och chef för MISUM
  • Caroline af Ugglas, vice vd Svenskt Näringsliv

i samarbete med